De PostNL-app geeft tegenwoordig een waarschuwing als er een brief of andere geadresseerde post op komst is. We kunnen nu al niet meer zonder.

Met de PostNL-app loop je niet meer onnodig naar de brievenbus

Als je ongeduldig wacht op een brief of andere geadresseerde post, dan loop je mogelijk dagenlang heen en weer. Elke keer met de hoop dat de postbode eindelijk je post door de gleuf heeft geschoven. Het probleem van veel post is namelijk dat je niet exact weet wanneer het onderweg is. De PostNL-app biedt sinds kort uitkomst en dat is bijzonder handig.

Post NL App

Waarschijnlijk ben je al wel bekend met het idee dat je bestelde pakketjes op de voet kunt volgen. De technologie hierachter wordt steeds verder uitgebreid. Tegenwoordig is soms exact te zien waar het busje van de postbode zich bevindt, hoeveel andere pakketjes er nog bezorgd moeten worden voordat jij aan de beurt bent en rond welke tijd er bij je wordt aangebeld. Dit is een flinke vooruitgang vergeleken met vroeger. Toen bleef je soms de hele dag thuis om de deur te kunnen openen.

Mijn Post

Sinds eerder dit jaar biedt de PostNL-app Mijn Post aan. Met deze functie krijg je een berichtje als er geadresseerde post is aangemeld bij PostNL. Je krijgt zelfs een scan van de envelop of kaart te zien, zodat je exact weet wat je te wachten staat. Op deze manier weet je dus altijd van te voren of je post ontvangt en loop je nooit meer onnodig naar de brievenbus. De app is helaas nog niet zover dat je ook precies weet hoe laat de postbode komt.

In de app meld je jezelf voor deze functie aan. PostNL stuurt je dan binnen enkele dagen een code via de post. Vul je deze code via de app in, dan is je identiteit bevestigd en krijg je vanaf dan meldingen over je eigen post. Pushnotificaties voor pakketten en de overige post zijn los van elkaar in- en uit te schakelen.